Το Drupal 8 είναι εδώ!

Από την 19η Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη η 8η έκδοση του δημοφιλούς CMS*, Drupal.

Με πάρα πολλές δραστικές αλλαγές και βελτιώσεις, το Drupal περνάει σε μια νέα εποχή ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία CMS.

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ακόμη με το Drupal, τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή.

Ninite

Πρόκειται για μια εφαρμογή που αναλαμβάνει να εγκαταστήσει και να αναβαθμίσει αυτόματα προγράμματα που επιλέγετε από μια μεγάλη λίστα διαθέσιμων εφαρμογών. Αυτοματοποιεί εντελώς τη διαδικασία παρακάμπτοντας πρόσθετα toolbars και επανεκκινήσεις του συστήματος.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά το στήσιμο ενός μηχανήματος, καθώς μας απαλλάσει από το κατέβασμα κάθε εφαρμογής και τη χειροκίνητη εγκατάστασή του.

Περισσότερα εδώ.

iTALC

Πρόκειται για μια εφαρμογή ανοικτού λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο διδασκαλίας αφού επιτρέπει τη διαχείριση και τον απομακρυσμένο έλεγχο υπολογιστών σε ένα τοπικό δίκτυο. Παρέχει ότι και μια αντίστοιχη εμπορική εφαρμογή και είναι δωρεάν.

Μερικές από τις δυνατότητες που παρέχει είναι:

Colasoft Capsa 7 free

Πρόκειται για ένα λογισμικό Network monitoring και κυρίως traffic monitoring (γενικότερα network analyzer). Παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της κυκλοφορίας στο δίκτυο, της ανάλυσης των πακέτων κλπ. Είναι αρκετά εύκολο στο χειρισμό του (π.χ. με 2-3 κλικ έχουμε εικόνα για τους top-5 έως to-20 με την περισσότερη κυκλοφορία στο δίκτυο) χωρίς να χρειάζονται παραμετροποιήσεις στο router. Περιλαμβάνει κατατοπιστικά video tutorials για μια πλήθώρα ενεργειών.

TeamViewer

Πρόκειται για ένα ελεύθερο λογισμικό που δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου υπολογιστή. Θα πρέπει να εγκατασταθεί και στους 2 υπολογιστές (στον ΗΥ που θα είναι ο χειριστής και στον ΗΥ που θα δεχτεί τη σύνδεση - έλεγχο). Η εγκατάσταση και ο χειρισμός της εφαρμογής γίνονται με πολύ απλό τρόπο.

Μπορείτε να την κατεβάσετε από το σύνδεσμο:

http://www.teamviewer.com/el/

CPU-Z

Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία μας παρέχει πληροφρίες για το hardware του υπολογιστή στον οποίο την εκτελούμε, όπως:

  • το μοντέλο του επεξεργαστή
  • το μοντέλο της μητρικής πλακέτας mainboard (τύπος, chipset κλπ)
  • μνήμη (ποια slots είναι κατειλημμένα, τύπο εγκατεστημένης μνήμης κλπ)

και πολλές άλλες. Ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή όταν θέλουμε να δούμε τι επιλογές αναβάθμισης έχουμε χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε καν το μηχάνημα.

Mail PassView

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο είναι δυνατή η ανάκτηση του user name και του password για κάθε λογαριαμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίς που έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Ιδιαίτερα χρήσιμο για περιπτώσεις που δεν θυμάται κάποιος τα στοιχεία αυτά.Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο και εκτελέστε το για να εγκατασταθεί η εφαρμογή. 

DDProxy

Πρόκειται για ένα λογισμικό freeware proxy server, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στο server ενός εργαστηρίου (ή ενός δικτύου γενικότερα) προκειμένου π.χ. να αποτρέπεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένα sites από τους μαθητές.Μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση:http://antibody-software.com/web/software/software/ddproxy-%3a-free-proxy-server-application/ 

Είσοδος

Θα μεταφερθείτε στη σελίδα ασφαλούς σύνδεσης του ΠΣΔ, μέσω CAS
Θα μεταφερθείτε στη σελίδα ασφαλούς σύνδεσης του ΠΣΔ, μέσω CAS